Intermittent fasting, eller IF som mange kaller det, er en form for slanking der det dreier seg om å begrense spisingen i perioder, for deretter å spise forholdsvis mye i andre perioder. 

Eksempelvis kan du la være å spise noe som helst i 16 timer pr. dag og så konsentrere spisingen om de resterende 8 timene. Eller kan du faste i 20 timer pr. dag og få i deg alt du trenger av næringsstoffer de neste 4 timene. Det er også noen som faster en hel dag og så spiser det som trengs av næringsstoffer, og da spesielt kalorier, den neste dagen. 

Hva er hensikten med et slikt kosthold? Det er stadig flere som mener at dette er fremtiden innen kosthold og vektkontroll. Mange hevder at dette er den beste måten å få bort fett på og samtidig bygge muskler. De hevder at dette øker sannsynligheten for å holde seg frisk og leve lenger. De snakker om å få en kraftig vekst i kroppens egenproduksjon anabole hormoner (muskelhormoner) og øke forbrenningen (metabolismen) betydelig. Og alt dette selv om en spiser mye når en spiser og gjerne spiser akkurat det en har lyst på. 

Vel, når ting høres for godt ut til å være sant, er det ofte det. 
Men uansett, intermittent fasting, vil ikke gjøre deg overmenneskelig, bare hjelpe deg i gang med noe som er sunt for de aller fleste, nemlig å komme i gang med gode fasteperioder.

Published in Blogg

 

Hjernen er menneskets største,flytende ressurs. Den består av mer enn 85% vann.Det er da ikke rart da at hvis du er dehydrert, faller din tenke evne dramatisk og det samme gjelder resten av kroppen også.
• Når det gjelder vår evne til å overleve, er vann det nest mest viktige. Oksygen er det viktigste. Et menneske kan overleve bare minutter uten oksygen, noen få dager uten vann og flere uker/måneder uten mat. 

•Menneske kroppen består av 60 % vann, blod består av 90 % vann, muskler av 75 % vann, og skjelettet av 25 % vann. Vann er derfor noe av det aller mest betydningsfulle i kroppen. 

•Hjernen til mennesket utgjør ca.1/50 av den totale kroppsvekt, men den mottar 20 % av blodsirkulasjonen. Derfor er også 1/5 av kroppens totale vann behov relatert til hjernen. 

Vann balanserer og regulerer nesten alle andre systemer i kroppen: temperatur, fordøyelse og avfallsutskillelse. Det er ikke mulig for kroppen å kvitte seg med giftstoffer dersom den innehar for lite vann.  

• De fleste former for hodepine og trøtthet skyldes dehydrering (for lite vann). 

•Du mister ca10kopper væske hverdag i svette, urin og avføring. Selv luften du puster ut inneholder viktig vanndamp. 

•Når du er tørst er du allerede dehydrert. I motsetning til sult, er tørst derfor et dårlig tegn. 

•Drikke som inneholder koffein (cola og kaffe) er vanndrivende, noe som betyr at de reduserer kroppens evne til å absorbere og beholde vannet. I stedet for raner de rett og slett kroppen for vann. 

• Ønsker du å bedre humøret og den generelle ytelsesevnen, er inntak av vann den raskeste metoden. Det tar sekunder å drikke et glass vann, men fordelene varer i timesvis.  


•Kombinert med en sunn livsstil, bedrer også inntak av vann evnen til vektreduksjon.

 

Published in Blogg

Millie's Green KitchenOrganic Food

Millies Green Kitchen er en stolt leverandør av rent organiske, økologiske, plantebaserte produkter til beste for naturen og for deg.
 
Vi samarbeider med Vitalica, et norsk firma med mange års fartstid innen det samme felt. 

Kontakt

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  700 68001 
 Vitalica as , postboks 107 , 6150 Ørsta 

Hold Kontakten Med Oss